made in Belgium
recept

Kipburger

Ingrediënten
  • 8 sneetjes meergranenbrood, in ronden uitgestoken met steekring
  • 4 kipfilets van 100g, zacht gekruid met kipkruiden
  • 50 g boter
  • 1 avocado, ontveld en ontpit in fijne plakjes
  • Romeinse sla
  • 1 tomaat in plakjes
  • 4 plakjes ZIZ GRUYERE
  • 2 tomaten ontveld en ontpit in kleine stukjes (voor salsa)
  • 5 cl olijfolie
  • 5 cl tomatenketchup
  • 2 cl witte wijnazijn
  • Vers gehakte peterselie
Benodigdheden
  • Oven
  • Toaster
tijd
Bereidingstijd:
10 minuten
portie
Porties:
4

Bereidingswijze

Warm uw oven voor op 190°C. Meng alle ingrediënten voor de salsa (tomaten, olijfolie, tomatenketchup, witte wijnazijn en peterselie). Grill het brood krokant in uw toaster. Warm de boter goudbruin en bak er de kip in aan. Gaar verder in de oven. Snijd de kip middendoor en schik het sneetje ZIZ Gruyere. Presenteer een meergranensnede met daarop wat salsa met een sneetje tomaat en een blaadjes Romeinse sla. Schik daarop de kipfilet en een paar plakjes avocado. Schik een snede meergranenbrood. Presenteer met wat extra salsa.

Eet smakelijk

Selecteer uw taal voorkeur/Sélectionnez votre langue préférée