made in Belgium

Smeltkaas waar je niet vanaf kunt blijven

ZIZ bestaat al meer dan 60 jaar! De pakjes met plakjes smeltkaas worden al sinds 1955 geproduceerd in België. We houden onze producten op kwaliteit, dankzij het gebruik van geselecteerde grondstoffen en veel aandacht voor de productieprocessen. 

Unieke en onmiskenbare smaak

De unieke en onmiskenbare smaak van ZIZ komt voort uit een zorgvuldige selectie kazen. De kazen snijden en mengen we, na grondige controles, met de andere ingrediënten, om zo tot de heerlijke ZIZ-smaken te komen. Al onze producten zijn bereid zonder toegevoegde bewaarmiddelen of polyfosfaten, zijn glutenvrij en geschikt voor coeliakiepatiënten. Iedere verpakking bevat 8 dikke sneden van de heerlijkste smeltkaas.

ZIZ door de jaren heen

1955 - 1969
Na twee decennia van grote stappen die de geschiedenis van de mensheid hebben gemarkeerd, vindt er nog een kleine revolutie plaats in de Belgische huizen: met het merk ZIZ worden de eerste plakjes smeltkaas verkocht in ons land. Nu beter bekend als ZIZ met Gruyere. Doordat de plakjes per stuk verpakt zijn, zijn ze praktisch in gebruik en goed te bewaren. En met hun onmiskenbare smaak is zelfs een eenvoudige sandwich onweerstaanbaar!

1970 – 1979
Nog een decennium aan gedenkwaardige gebeurtenissen, waaronder de komst van kleurentelevisie. Zelfs ZIZ brengt een kleurrijke nieuwigheid in de Belgische koelkast: ZIZ met Cheddar, met een delicate smaak, ontworpen voor warme bereidingen.
1980 – 1989
In België zijn het de zorgeloze jaren van de ‘yuppies’; jonge mensen op zoek naar succes. Dat geldt ook voor het niet te stoppen succes van ZIZ, dat steeds meer Belgische gezinnen blijft veroveren dankzij de ZIZ-smaak.
1990 – 1999
De aandacht voor een gezonde levensstijl en een meer uitgebalanceerd dieet, groeit in de afgelopen jaren. Dus om de mensen die op hun lijn letten, tevreden te stellen, maar niet van plan zijn aan smaak te verzaken, breidt de ZIZ-familie uit! In 1992 werd ZIZ Light gelanceerd, met 50% minder vet dan onze klassiekers.
2000 – 2009
We blijven onze positie in de Belgische markt verstevigen en de verkoop van onze heerlijke smeltkaas houdt aan. De Belgische koelkasten kleuren mooi rood, groen en blauw door onze producten.
2010 – 2019
Het aanbod in het smeltkazen-schap is groot, maar ZIZ blijft volop aanwezig. Graag gaan we terug naar onze ‘roots’. We vernieuwen onze verpakkingen, maar de smaak blijft uiteraard 100% ZIZ.


Selecteer uw taal voorkeur/Sélectionnez votre langue préférée